• Home

Geloven en opvoeden

Gespreksgroep vanuit de Protestantse gemeente te Goes over geloofsopvoeding.

Als ouders willen we:

  • elkaar ontmoeten,
  • praten over een onderwerp,
  • ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.
  • samen ontdekken hoe we onze kinderen iets van het christelijk geloof kunnen meegeven.
Dit jaar hebben we als kapstok voor de avonden gekozen voor het boekje Over geloven gesproken van René van der Rijst.  
 
De volgende avonden zijn gepland: 19 september, 17 oktober, 28 november, 16 januari, 13 maart en 15 mei. 
Tijd: koffie/thee vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur.
Locatie: Vredeskerk (tenzij anders wordt bekend gemaakt).

Van harte welkom!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacorine Meerman – de Witte, tel.:0113-850460, e-mail: jacorinedewitte(@)hotmail.com.

Afdrukken E-mailadres

Tiener Catechese 12 t/m 16 jaar.

Tienercatechese

Wie of wat is God en kun je merken dat die er is? Waarom zou je eigenlijk geloven? Nét zo als mijn ouders en opa en oma, of wil ik het anders? Wat doen we op zondag in een kerkdienst en waarom doen we dat zo? Hoe kan ik een beetje leuk leven en toch ook goed leven? Een aantal vragen waar tieners mee zitten waar ik met jullie op in wil gaan. En daarbij wil ik jullie ook het één en ander uitleggen en vertellen. Wat we doen sluit aan op wat verteld is in de basiscathechese, maar je kunt ook komen zonder dat je die gedaan hebt. De bedoeling is dat we 1 x per 2 á 3 weken bij elkaar komen en tieners uit Kloetinge en ’s Heer Hendrikskinderen zijn ook welkom! In september krijgen jullie en je ouders allemaal een persoonlijke uitnodiging. De eerste keer bespreken we op welke dag en tijd we dit het beste kunnen doen. Wil je nog meer weten, mail dan naar mij op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel naar 0113-603884, ds. Janos.

Waar: Vredeskerk, W.H. van de Vegtplein 2 in Goes

Wanneer: Dinsdag 17 september om 19.30 uur (1e keer)

Opgave: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

Gesprekskring

‘Vreemd en Bizar’, lastige Bijbelverhalen.

Piet Schelling schreef een boeiend boekje over verhalen waar we mee in onze maag zitten. Omdat ze niet stroken met ons beeld van de bijbel of omdat we er niet veel mee hebben. Zit er misschien toch een boodschap in een verhaal waarin berinnen tekeer gaan tegen een groep tieners. En wat moeten we met het verhaal waarin Tamar zich als prostituee verkleed en haar schoonvader Juda verleid die haar -zonder te weten wie ze is- zwanger maakt? Zo zijn er nog meer vreemde en soms bizarre verhalen in de Bijbel. We komen er al meelezend en er samen over pratend langzaam achter wat ze te betekenen hebben…

Wat: Gesprekskring

Wanneer: Dinsdag 19.30 uur. 24 sept., 8 okt., 22 okt., 5 nov. En 7 jan., 21 jan., 4 feb., 18 feb.

Waar: Vredeskerk, W.H. van de Vegtplein 2 in Goes

Opgave: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

Huwelijks -of relatiecursus.

Huwelijks -of relatiecursus.

 

Samen willen zijn hoort bij de basisbehoeften van de mens. Maar hoe geef je dat vorm? In een huwelijk? In een andere vorm? Wat zegt je geloof daarover? En wat moet je daarmee als je partner dat niet als basis heeft? Wat komt er allemaal kijken bij een liefdesrelatie en hoe leer je elkaar goed genoeg kennen om met elkaar in zee te gaan? Hoe ga je om met alles wat je daarbij tegenkomt? Het accent zal liggen op een relatie vanuit een christelijke basis dus komen ook zaken als je spirituele leven en hoe je daar in kunt groeien aan de orde.

Wat: Partnercursus

Wanneer: Onderling af te spreken

Waar: Het liefst bij iemand thuis of bij mij.

Aantal deelnemers: Vanaf 2 personen.

Opgave/ Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0113-603884 Ds. Janos

Afdrukken E-mailadres

c Kerkbalans nwestijl2020lc

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver