De oproep van de Groene kerken was niet aan dovemans oren gericht. Zij schreven:

Bij aankomst in Amsterdam was de openingsviering in de Dominicuskerk al achter de rug.

Toch ruim op tijd om ons in de stromende regen te voegen tussen de 40.000 demonstranten op weg naar de Dam. Alle leeftijden waren goed vertegenwoordigd, van peuters tot onze leeftijd. Velen met borden met prikkelende en originele teksten in onze moedertaal of in het Engels.

Op de Dam een lange serie videoboodschappen, die via een groot scherm te volgen waren. Veel politici en onze scriba van de PKN dr. René de Reuver. Opnieuw een hoopvol teken dat onze kerk meer naar buiten treedt, zoals ze dat ook dapper deed bij het kerkasiel in de Bethelkapel.

De stoet op weg naar het Museumplein leek oneindig lang en ondanks de voortdurende regen bleef iedereen goed gemutst.

In de Noorderkerk was ere om 17 uur een avondgebed bijeenkomst. Dr. Paul Visser las teksten uit Openbaringen over de bazuinen van het laatste oordeel . “De hemel houdt haar adem in” en “Wee, wee, wee de mensen die op aarde leven “ (Opb. 8). Maar uiteindelijk is er ook hoop: “Hij liet me een rivier zien met water dat leven geeft” (Opb. 22:1).

Ds. Visser: “er wordt gebazuind, je hebt de zegen en de vloek dat wij deze planeet aan het verwoesten zijn in eigen hand . Wat lijkt het op elkaar, deze boodschap van Openbaringen en de werkelijkheid van vandaag. We blijven er voor gaan totdat hij komt. Bekeer U en geloof en beleef het evangelie.”

In de gesproken column van Martine Vonk riep zij op: “bekeer U van de hebzucht en het niet willen weten. Volhouden kan alleen in het licht van het evangelie”.

We zongen:  De aarde is vervuild

                          Veroordeeld tot de dood

                          De schepping schreeuwt – zij huilt

                          Zij kreunt in barensnood                                            (tekst ds. Andre Troost op melodie 294)

Een inspirerende en waardige afsluiting van een schitterende natte dag, met dank aan de Groene Kerken en vele andere progressieve organisaties en partijen.

Gert van der Slikke

Afdrukken E-mailadres

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver