Gemeente groeigroep 2016-2017

LEVEN MET DE PSALMEN
 

Oefenen in Gods aanwezigheid.
Psalmen zijn gebeden die God ons zelf aanreikt en die in ons geestelijk leven van grote waarde zijn!

GemeenteGroeiGroepen:
De GGG is een vorm van gemeenteopbouw waarbij het gaat om het groeien in geloof, in gemeenschap en in getuigenis. In de GGG willen we het geloofsgesprek stimuleren. Het is geweldig als gemeenteleden intensief met elkaar meeleven, onderling pastoraat en diaconaat beoefenen en groeien in geloof rond een open Bijbel.

groeigroep.jpg


In september gaan we weer van start!
Er zijn twee groeigroepen ieder met een eigen thema.
Eén groep gaat over “Leven met de Psalmen” Dat is het thema van het Groeigroepenmateriaal van 2016-2017.
De tweede groeigroep gaat verder met het thema van het seizoen 2015-2016 “Leven in het Koninkrijk”. 
 
Psalmen zijn als een spiegel
In een spiegel kun je nauwkeurig naar jezelf kijken. In de spiegel van de Psalmen kijk je naar je ziel, en dan met de ogen van God. Alle gevoelens en emoties van verdriet en vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en lofprijzing komen erin naar voren. Psalmen kunnen dus diep verborgen pijn naar boven brengen, maar ook bronnen van vreugde die we eerder niet kenden. Psalmen helpen ons om eerlijk voor God te verschijnen. Ze helpen ons om te leven met God.
Psalmen spreken de taal van de poëzie en het gebed. Het zijn geen droge uiteenzettingen. Poëzie danst en heeft de mogelijkheid tot het hart door te dringen.
Psalmen zijn gebeden. Gebeden spreken niet allereerst óver God, maar mét God. Ze helpen je om ieder aspect van je leven neer te leggen bij en te bespreken met Hem die ons kent en liefheeft.
Preview materiaal vind je op: http://www.ewv.nl/nieuws/ggg-psalmen

cover_GGG_Psalmen__Small_.jpg

Zeven kernwaarden van het Koninkrijk:
In maar liefst zeven programma's behandelen we de zeven 'hoofdzonden' en zetten daar zeven kernwaarden van het Koninkrijk tegenover: trots en nederigheid; jaloezie en tevredenheid; woede en vredelievendheid; mateloosheid en discipline; lust en liefde; hebzucht en vrijgevigheid; verveling en vuur. Bij die kernwaarden zijn prachtige bijbelgedeeltes gezocht, met name uit de Bergrede die ook wel de 'grondwet van het Koninkrijk' wordt genoemd. Ieder hoofdstuk is als het ware een apart programma. Het is dus geen enkel bezwaar als u zich nu of op een later moment voor deze groeigroep opgeeft.

Het gespreksmateriaal wordt speciaal voor de GGG's ontwikkeld. Het blijkt dat dit gespreksmateriaal erg aanslaat omdat het goed aansluit bij de cultuur waarin wij leven. Het gaat in eerste instantie niet om de goede antwoorden, maar om wat u / jij denkt en gelooft. Vervolgens komt de Bijbel aan bod. De Bijbel willen we zoveel mogelijk voor zichzelf laten spreken. Centraal staat de vraag: wat denk(t) u / jij dat er staat en wat betekent dit voor ons vandaag.

Gelovig, ongelovig of twijfelaar. Koffie bij een eerlijk gesprek in gezellige huiskamers en er iets mee gaan doen in de praktijk! Van harte willen we je uitnodigen om met ons mee te gaan.

Je kunt jezelf aanmelden of meer informatie krijgen bij:
- Voor de groeipgroep over de psalmen bij:
     John en Irene Dieleman, Trumanlaan 23, 0113-232864, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     Piet en Marja Vreeke, Donkerstraat 22, 0113-223767, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor de groeigroep over “leven in het koninkrijk” bij:
     Kees en Janny van Damme, Siemenwei 43, 0113-221778, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


 
 

Afdrukken E-mailadres

c Kerkbalans nwestijl2020lc

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver