Sterk en moedig als Jozua

Binnen gaan in het beloofde land

GemeenteGroeiGroepen:
De GGG is een vorm van gemeenteopbouw waarbij het gaat om het groeien in geloof, in gemeenschap en in getuigenis. In de GGG willen we het geloofsgesprek stimuleren. Het is geweldig als gemeenteleden intensief met elkaar meeleven, onderling pastoraat en diaconaat beoefenen en groeien in geloof rond een open Bijbel.

Er zijn twee groeigroepen, ieder met een apart thema.

Eén groeigroep gaat komend seizoen (2018-2019) aan de slag met Jozua.

Waar haal jij je kracht vandaan?

Jozua kreeg de opdracht Kanaän binnen te trekken. Maar daar beginnen de verhalen over Jozua niet. Als jonge man liep Jozua ‘stage’ bij Mozes en leerde hij het belangrijkste wat hij nodig had. Waar haal je je kracht vandaan in de strijd? Daarover gaan de eerste Jozuaverhalen. We zien dat Mozes hem leerde ‘geestelijke wapenrusting’ aan te trekken. Maar hoe zit het dan met het geweld dat Jozua gebruikte bij de inname van Kanaän en waardoor veer christenen deze Bijbelgedeelten vaak overslaan? Dat is een belangrijke vraag waaraan we volop aandacht zullen besteden en die steeds in het perspectief zullen zetten van Jozua’s naamgenoot Jezus, Jezus overwon de machten en krachten van de duisternis door zijn kruis en opstanding. Hij vestigde zijn koninkrijk niet door geweld maar door zijn Geest.

 Waar haal jij de kracht vandaan

De andere groeigroep gaat over het thema “de hoop die in ons leeft” en gaat over de eerste brief van Petrus.

Petrus schreef zijn brief aan christenen uit de eerste eeuw, een tijd die veel lijkt op de onze. De rode lijn door het boekje wordt de vraag hoe je christen kunt zijn als je in de minderheid bent en hoe je in een verwarrende tijd als de onze kunt leven vanuit de hoop van het evangelie.

Door deel te nemen aan een GGG kun je op een geweldige manier met elkaar oefenen om Jozua en Jezus te volgen als discipelen van het Koninkrijk. Je zult daardoor groeien in je vertrouwen op God en Hem bijzondere dingen zien doen.

Al meer dan 15 jaar geeft het EW gespreksmateriaal uit dat gebruikt wordt door groeigroepen en gesprekskringen in en buiten de PKN.

Ook is er een proefeditie beschikbaar van het nieuwe gespreksmateriaal.

https://www.dropbox.com/s/itxnjpf99tfpx0f/GGG_PromoFolder_Jozua_DEF.pdf?dl=0


Koffie bij een eerlijk gesprek in gezellige huiskamers en er iets mee gaan doen in de praktijk!

Gelovig, ongelovig of twijfelaar: van harte willen we je uitnodigen om met ons mee te doen.

Je kunt jezelf aanmelden of meer informatie krijgen bij:

John en Irene Dieleman, Trumanlaan 23, 0113-232864, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Piet en Marja Vreeke, Donkerstraat 22, 0113-223767, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de groeigroep over “de hoop die in ons leeft” bij:

Kees en Janny van Damme, Siemenwei 43, 0113-221778, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De trainingsdag voor kring- en groepleiders 'Geloven in kleine kring' is dit jaar op 29 september in Harderwijk.

Meer informatie op: www.ewv.nl

Afdrukken E-mailadres

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver