Gemeentevergadering woensdag 11 mei 2016

Het is erg mooi weer deze avond. Misschien dat veel gemeenteleden vanavond liever in hun eigen tuin zitten dan in de gemeentevergadering te luisteren naar uitleg over de tuin van de Vredeskerk. Het kan ook zijn dat er op dit moment in onze gemeente niet veel controversiële onderwerpen aan de orde zijn om voor te hoop te lopen. Hoe het ook zij: rond half acht verzamelen zich rond de 40 gemeenteleden in de Vredeskerk. Klokke kwart voor acht opent voorzitter Harry van Waveren de vergadering. Hij heet ons allemaal hartelijk welkom. 
 
Ds. Aarnoud Jobsen opent de vergadering door aandacht te vragen voor één van de Pinksterliederen uit het Nieuwe Liedboek: NL 691 van Marijke de Bruijne. Daar wordt de Geest vergeleken met wind, met vuur, met stilte.
 
Kerktuin
 
Anthonie Korstanje en Barry van den Berge zijn betrokken geweest bij de aanleg van de tuin van de Vredeskerk. Dat is een omvangrijke klus geworden, die veel tijd en overleg heeft gekost. De kerktuin was enigszins verwaarloosd. De kleuren van het kerkraam hebben geïnspireerd tot een tuin met veel bloemen, het hele jaar door – bloemen voor vlinders en bijen. Gevraagd was een tuin die open is naar de wijk: zonder haag. en tuin met een zonnig terras en stallingsmogelijkheden voor fietsen. Een tuin met bijbelse planten, zoals de monnikskap, de kerstroos, de vijgenboom, de margriet (symbool van Johannes de Doper) en het perzikkruid (symboliseert de bloeddruppels van Jezus). Groenblijvende planten zijn een teken van hoop. In het najaar 2015 en in april 2016 heeft een enthousiaste groep vrijwilligers de tuin ingeplant. Anthonie doet een oproep om een kleine werk-groep te vormen die elke maand de tuin onderhoudt. De kernwoorden zijn Samen + Delen. Samen in de kerktuin werken is ook heel gezellig. We applaudisseren van harte voor onze kerk-hoveniers!
 

Waareenwoordisiseenweg.jpg

Daarna praat Bart van Noord ons bij over de ontwikkelingen in de landelijke kerk

Lees meer

Afdrukken E-mail