Open Kerk


Oecumenische viering van de Raad van Kerken
 
Deze viering, de laatste onder de hoede van de Raad van Kerken Goes e.o., zal plaatsvinden op zondag 21 januari 2018, in de korpszaal van het Leger des Heils. Aanvang 16.00 uur. Korpsstaflid Rien Heijboer is gastheer en leidt de liturgie. Ds. Marie Thérèse Reichman van PKN Wilhelminadorp verzorgt de predicatie. Nico Dekkers werkt mee aan de liturgie als pianist.
Het thema van de oecumenische viering  is ‘Recht door zee’. Het materiaal werd dit jaar uitgekozen door de gezamenlijke kerken uit het Caribisch gebied. Als uitgangspunt namen zij het lied in Exodus 15 dat Mozes en Mirjam samen met de Israëlieten zongen. Gods rechterhand had het volk Israël recht door de Rode zee geleid. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. 
De thematiek van deze dienst is oeroud en van elke dag. Wij nodigen u hartelijk uit uw betrokkenheid te tonen en aan deze dienst deel te nemen.
De liturgiecommissie van de Raad van Kerken Goes e.o.
 
Samen bidden voor recht in de wereld
 
Nog altijd gebeurt er veel onrecht in onze samenleving. Ver weg, en dichtbij. Gebed hiervoor is hard nodig. De Week van Gebed in 2018 heeft het thema: Recht door zee en staat in het teken van vrijheid van slavernij. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus. Elke dag is er een dagthema wat nauw verband houdt met Recht door zee. Een paar Bijbelgedeelten met korte reflectie en passende gebedspunten. Zo bidden we samen voor recht in de wereld.
Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Al biddend deel je je zorgen en dank, niet alleen met God maar ook met elkaar. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities kunnen inspirerend en verfrissend zijn. 
We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed. 
De Week van Gebed is er voor iedereen. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier. Hij verbindt ons aan elkaar als wij ons aan Hem verbinden. 
Deze week start op zondag 21 januari 2018 om 16.00 uur met een oecumenische dienst in de Korpszaal van het Leger des Heils in Goes.
De gebedsuren in Goes, die aanvangen om 19 uur:
* Maandag 22 januari 2018:  De Vliet, Zuidvlietstraat 37, 4461 GW Goes 
* Dinsdag 23 januari 2018: VEG Bethelkerk, Tulpstraat 2 4461 NZ Goes
* Woensdag 24 januari 2018: De Levensbron, Mansholtlaan 1, 4463 XG Goes
* Donderdag 25 januari 2018: CGK Maranathakerk, Bergweg 43A, 4461 LX Goes
* Vrijdag 26 januari 2018: Leger des Heils, Ravelijn de Groene Jager 72, 4461 DJ Goes (wordt geleid door Familytime Ministries)

Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd in januari samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar mogen ontmoeten rondom het bevrijdende werk van God om samen te bidden. Bid je mee?

De Week van Gebed wordt georganiseerd door plaatselijke kerken en mede mogelijk gemaakt door MissieNederland en de Raad van Kerken. 
De traditie van de gebedsweek gaat al ruim anderhalve eeuw terug en zit in ons DNA. We vinden samen bidden belangrijk. 
 
 

Afdrukken E-mailadres

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver