• Home
  • Ingezonden berichten

Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Schelde in de Grote of Maria Magdalenakerk

Herdenkingsconcert 75 jaar de slag om de schelde

 

Mis voor de vrede in Goes

Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Schelde in de Grote of Maria Magdalenakerk

Op 26 oktober 1944 landden de geallieerden op het strand bij Baarland. De Slag om de Schelde werd de grootste veldslag in de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied. Er vielen naar schatting 50.000 slachtoffers waaronder ruim 10.000 doden.

75 Jaar later verzorgen vier koren herdenkingsconcerten in Breskens, Bergen op Zoom, Goes en Vlissingen. Op zaterdag 26 oktober kunt u, aansluitend aan de herdenking van de slag, zo’n concert bijwonen in de Grote Kerk in Goes.

Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Schelde op de Bevelanden

Het concert wil een requiem zijn voor alle slachtoffers van geweld, een protest tegen geweld in het algemeen en een oproep tot vrede.  

Voor de pauze wordt The Armed Man - A Mass for Peace uitgevoerd, een aan de oorlogsslachtoffers in Kosovo opgedragen werk van de Britse componist Karl Jenkins. Deze mis voor de vrede wordt wereldwijd vaak uitgevoerd bij herdenkingen van zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Na de pauze zingt Cantare de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. De drie Hebreeuwse psalmen zijn door Bernstein op een moderne manier getoonzet. Countertenor Dave ten Kate is de solist.

Tijdens het concert zijn op grote schermen authentieke beelden te zien van vóór, tijdens en na de oorlog op de Bevelanden. Het Gemeentearchief Goes en het Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp stellen deze beelden ter beschikking.

Vocaal Ensemble Cantare Goes werkt tijdens dit concert samen met gastzangers, kinderkoor Hemelsblauw uit Middelburg en solisten Helena van Heel en Dave ten Kate onder leiding van dirigent Pim Overduin. De begeleiding wordt verzorgd door leden van het Holland Symfonie Orkest en organist Jos Vogel.

Zaterdagavond 26 oktober 2019 / aanvang 19.30 uur Grote of Maria Magdalenakerk te Goes.

Kaarten à €20 bij boekhandel het Paard van Troje en boekhandel De Koperen Tuin te Goes      of reserveren via www.cantaregoes.nl

Voor meer informatie over de gehele concertreeks: www.cantaregoes.nl

 

Cantare Goes

 

Afdrukken E-mailadres

Voetnoot

Copyright © 2018 Protestantse gemeente te Goes. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Ontwerp en design Peter Schrijver