Expositie: doeken en dichten

1 jaar geleden

DOEKEN EN DICHTEN is de titel van de tentoonstelling van schilderijen en poëzie van beeldend kunstenaar, dichter en filosoof Ingeborg ten Hoopen, te zien in de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes.

Het is een unieke gelegenheid om deze kunstwerken die onderdeel zijn van een particuliere kunstverzameling te kunnen zien. Het oeuvre van Ten Hoopen raakt actuele onderwerpen aan zoals het veranderen van landschappen als gevolg van klimaatverandering, maar ook meer persoonlijke vraagstukken die in elk mensenleven op enig moment aan de orde komen, zoals rouw, zinvinding en veerkracht. De troost die gevonden kan worden in de schoonheid van de natuur, met zijn eeuwige cirkelgang van verschijnen en verdwijnen, ontstaan en versterven is een van de terugkerende thema’s in het werk van Ten Hoopen.

Veel van de getoonde werken zijn te koop. Een percentage van de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw. Ook is de dichtbundel Louter woorden van Ten Hoopen te verkrijgen tijdens de expositie.

DOEKEN EN DICHTEN, 10-19 mei, Grote of Maria Magdalenakerk Goes, geopend dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur.