GoesViertKerst.nl

1 jaar geleden

GoesViertKerst.nl biedt vanaf 17 december 19:30 opnieuw een unieke online thuisbeleving

Velen zijn teleurgesteld dat kerstactiviteiten niet doorgaan, nu het avondleven aan banden is gelegd vanwege de covidmaatregelen. Daarom is het een opsteker dat er momenteel hard wordt gewerkt aan een 2e editie van GoesViertKerst.nl: de online Kerstviering voor iedereen in regio Goes, waarbij jij op de eerste rij zit in je eigen woonkamer. 

Vorig jaar keken maar liefst 10.000 mensen naar de eerste editie. En ook dit jaar mag men een laagdrempelige kerstviering verwachten; gericht op jong en oud(er), die zowel voor kerkelijke als niet-kerkelijke mensen in de samenleving goed te volgen is.
Mensen uit 12 Goese kerken maken de viering mogelijk. Zowel bekende als nieuwe Kerstliederen worden o.a. uitgevoerd door de brassband van het Leger des Heils; Wim Posthuma zal zingen onder begeleiding van orgel & piano. Dit jaar zijn er ook 2 speciale gastoptredens door Pearl Hotting (zangeres bij Hillsong Rotterdam) en Jafeth Bekx (bekend van de Opwekking sing-inn en de Presence tour die recent in Middelburg plaatsvond).
Het thema van de viering luidt ‘Écht Goed Nieuws?’ Predikanten die meewerken zijn Jan Bert de Rijke, Janos Schellevis en Joshi van Veen (laatstgenoemde ontwikkelde het concept achter GoesViertKerst).

Aanjager van het online event is stichting GoedNieuwsGoes: tevens organisator van de Openluchtdienst bij de Hollandse Hoeve, de Lichtjestour en de kerstzang bij de Sint-Maartensbrug.
Het idee werd geboren toen geloofsgemeenschappen op zoek gingen naar een doeltreffend alternatief voor fysiek samenkomen. Het resulteerde in een historische gebeurtenis inzake samenwerking van kerken in Zeeland. Voor zover bekend was er niet eerder sprake van een Kerstdienst vanuit een rooms-katholiek kerkgebouw; waarbij zowel een bondspredikant als evangelische voorganger de boodschap brachten, terwijl de muziek werd verzorgd door een gospelkoor en het Leger des Heils.

Dit jaar vormt de Westerkerk aan de Westwal de gastlocatie van GoesViertKerst. De viering begint met enkele warme woorden door burgemeester Margo Mulder; zal ruim een uur duren en kan geheel kosteloos worden bekeken door te surfen naar GoesViertKerst.nl. De première is op vrijdagavond 17 december 19:30 (en daarna op ieder gewenst moment te bekijken).