Liedboekdag 2023

1 maand geleden

Tien jaar geleden verscheen het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk. Sindsdien is het bij veel kerken, gemeenten en andere kringen in gebruik. Daarom organiseert de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) een Liedboekdag voor iedereen die betrokken is bij het zingen in kerkdiensten en op andere momenten.

Het liedboek biedt een grote variatie aan liederen, zangvormen, gebeden, teksten en gedichten. Deze zijn zeer geschikt voor gebruik in kerkdiensten, maar ook in andere leefkringen. De Liedboekdag biedt met name cantores, organisten, componisten, dichters, predikanten, pastores, liturgen en zangers de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met de bundel. Zij krijgen inspiratie aangereikt hoe je het Liedboek in allerlei vormen en contexten kunt toepassen.

De dag vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De dag duurt van 10:30 tot 16:30 uur. Deelname kost €25,00.

Het programma is actief, er wordt onder professionele begeleiding gezongen. Zowel bekende als onderbelichte liederen komen aan bod. Ook de liederen uit de vorig jaar verschenen aanvulling Psalmen anders zijn onderdeel van het programma. Deelnemers krijgen relevante achtergrondinformatie bij de liederen en er klinken verschillende mogelijkheden in muzikale uitvoeringen, van klassiek tot jazz. In totaal passeren zo’n 25 liederen en teksten de revue. Raak geïnspireerd en ontdek nieuwe vormen, klanken en contexten in de meer dan 1.400 liederen, zangvormen, gebeden, teksten en gedichten.

De dag kent drie programmaonderdelen met tussendoor twee pauzes van een half uur en een pauze van een uur. De kosten voor koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, die voor de lunch niet. In de buurt van de Sint-Joriskerk zijn er volop lunchmogelijkheden. In de kerk zijn uitgeverijen en boekhandels aanwezig met uitgaven.

» AANMELDEN