Night of Remembrance

7 maanden geleden

Op zaterdagavond 5 november staat vanaf 19.00 uur de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes in het teken van herdenken van overleden geliefden, familieleden en vrienden.

De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht en voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Er zijn verschillende gedachtenisplekken ingericht. Ook is er ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Tijdens de avond klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere door orgel, harp , kinderkoor,  de zanggroep van Nico Dekkers en de Maria Magdalena Cantorij.

Natuurlijk kun je ook zomaar binnenlopen, om te genieten van de sfeer in de kerk en even stil te zijn. Misschien ook wel om stil te staan bij alle onrust die de wereld in een alles omvattend crisisgevoel beheerst. Of om je verbondenheid met slachtoffers van geweld en oorlog te tonen. Zo zullen we ook aandacht geven aan de oorlog in Oekraïne en op andere plekken in de wereld.

Om ongeveer 22.00 uur kun je aansluiten bij het avondgebed waarmee de Night of Remembrance wordt afgesloten.